Pipetur gjennom nordmørslånet vårt

Plankefrues piperTo vakre, skikkelig gamle slitne piper står øverst på norsmørslånet vårt. – Men hvor går de hen…?
Pipen hos PlankefrueVi begynner med pipa til høyre, men den «flotte» pipehatten..

Vi ønsker i utgangspunktet at denne pipa skal få stå, men vet ikke om vi må lage helt ny – eller om vi kan bruke stålrør og ta vare på pipa som den er.

Gammel vedovn i norsmørslånet til PlankefrueHelt nederst på denne pipa finner vi denne vakre Dovre peisovnen i tre etasjer!

Bukkene Bruse med trollet nederst kan du tro er spennende for minstefrøkena på 2 3/4 år. 🙂 – Og helt lik som den nederste delen (dvs. kun «en etasjes-ovn») hadde vi i huset der jeg vokste opp (max) 1 km unna!

Dette rommet blir tv-stue, og her er det jo godt å ha vedfyring. Ser ingen grunn til å ikke ha ovn her. Men usikker på om vi kan beholde denne. Har sendt mail til Dovre hvor jeg har spurt om ca alder på denne og hva vi må passe på hvis det er mulig å ta vare på denne. Skal gi dere beskjed om hva jeg får til svar. Pipe hos Plankefrue Her er andre siden, og her skal vi også ha et ildsted. Dette kommer frem på hustegningen nederst. Veggen til høyre kommer ca 0,5 meter nærmere pipa. DSC_0521Og slik ser denne pipa ut på loftet/andre etasje. Ikke noe ildsted, men godt å varmt her når vi fyrer.
Gammel pipe hos PlankefruePipa til venstre er jeg redd ikke får stå – dere vil skjønne mer av bildene som kommer.. Ovnen er borte hos Plankefrue I stua i første etasje ser det slik ut.. En eller annen gang har det nok vært en ovn her nede, med et rør opp til andre etasje. Fantastisk sliten pipe hos PlankefrueOg slik ser den pipa ut………. En smule sliten kanskje…

Dette er ingenting å ta vare på, så denne kommer nok bare til å bli borte.

Plankefrues hustegningerHer ser du hustegningene av første etasje, og rundingen på bildet blir ildstedet. Litt knotete med tanke på dørene, så her må vi vri hodene våre for å finne en fin måte vi kan løse dette på.

Usikker på om vi skal mure opp en peis, eller om vi skal sette opp en mer moderne type vedovn..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *