Lappeteppe av låveveggen

Låven til PlankefrueFine låven vår!

Sørveggen har til og med fått et strøk med rødmaling siden den var så fryktelig værbitt.

Usikker på hva som er smart å gjøre i forhold til renovering av låven vår fra 1864. Vi vil selvsagt gjerne ta vare på den, og ser for oss at det viktigste er å få tatt utvendige vegger først – og kanskje få malt taket da det faktisk ser ganske helt og pent ut. PLankefrues utedoOg utedoen har vært oppe til avstemming, og den skal få bestå!! 😀

Joda, den skal nok få en opppgradering slik at det er mulig å ta den i bruk på sommerstid når man har festlige lag ute eller gjester i Stabburet.. 😉

Legg merke til at den er boltet fast i veggen til låven…!Baksiden av låven til Plankefrue Vi beveger oss rundt og bak låven.. Vent til dere ser dette… Lappverk hos PlankefrueSe det lappeteppet bak låven!! Helt utrolig!

Her har de virkelig brukt det de har for hånden når de har tettet låveveggene.

På en måte er det faktisk pent.. – Joda, litt rar er jeg nok!! 😀

Men se det for deg: Et bilde tatt i pent vær rett forfra av denne veggen – det tror jeg jammen jeg skal gjøre – og forstørre og henge opp et sted i huset vårt etter oppussing! Låven og Hustadvika hos Plankefrue Hustadvika i bakgrunnen!

Jeg var og kjøpte meg en gul prøveboks med maling en dag for å teste på låvedørene. Her oppe er faktisk låvene røde og alle dørene gule, eller guloransje faktisk. Det syns ikke jeg var så pent, så jeg prøvde meg med en litt sprekere gulfarge – og ble nedstemt gitt..

Ser ut til at våre låvedører blir egghvite – og det kommer også til å bli fint, selv om jeg ønsket meg litt farge også ute. 🙂 Plankefrues hogst Litt av hogsten vår i sommer.. Vi har en kvistkvern stående på låven, og hvis man ikke tar pause så kommer dette sånn ca til å ta akkurat en ukes tid å kverne opp..

Heldigvis så kjenner lillebror noen (selvsagt!) som har en stor kvistkvern til traktor, som vi skal se om det er mulig å få låne – da tar det kanskje en time.. 😀 Låven til PlankefrueNordenden av låven er ganske forblåst, med fraukjelleren (møkkakjeller) ved siden av. Mulig vi beholder fraukjelleren (murene du ser på bildet) og legger et dekke over, og lager uteplass der også, og evt. lagringsplass under til gressklipper eller annet. Alltid godt med god plass!

– Og hullet i veggen er faktisk eneste måte man kommer seg inn i den delen av låven på.. Vi kommer nok til å tette hele den veggen, og lage dør akkurat rundt hjørnet av veggen mot huset for å lage enkere tilgang. Oppbevaring av hagemøbler kanskje?

Følg med i morgen, da skal vi på pipetur… 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *