Et utbygg, en dæsj eternitt og en hel vernedress

Plankefrue hustegninger fasade2Vinduene skal ikke være slik de er tegnet inn. Men her er utbygget sett fra denne siden! Kommer flere bilder i morgen!
vinduer til plankefrueVinduene blir slike, med sprosser selvsagt, slik at hvert vindu blir delt inn i 3 ruter horisontalt, 2 oppe tenker vi. Og på disse vinduene er det også ekstra bred midtstolpe, slik at de passer skikkelig fint til huset vårt!

Her er taket vi har tenkt å ha på huset! Dette er takpanner som ikke veier mye, er enkelt å legge og som vi syns ser bra ut. Og ikke minst med 40 års garanti!!
tak til PlankefrueDet som ligger på taket i dag er eternitt…. 😛

Det har vi tenkt å ta ned selv, da det er usannsynlig kostbart å få noen til å gjøre det/få noen som kan tenke seg å gjøre det… – Så da skal vi ta oss av fjerning av taket selv. Det er heldigvis skrudd, og det ser ut som platene er 1 x 1 meter, så det er ikke et håpløst prosjekt.

Det man må være påpasselig med er å ha på verneutstyr, da eternittstøv er skadelig. Så her blir det gode vernemasker, heldekkende vernedresser og hansker med tapede kanter! Lover å ta bilder!! 😀

Det er heldigvis ikke dyrt å levere det til miljøstasjonene lenger slik som mange tror. Vi har jo blitt fortalt at det kommer til å bli kjempedyrt, så jeg var jo mer enn litt skeptisk da jeg ringte inn til RIR og spurte. Men neida, jeg ble positivt overrasket! De første 400 kg var gratis, og etter det kostet det ca 800,-/tonn. Det må selvsagtvære pakket inn slik det skal!

Eternitt pakkes på pall med to lag med byggeplast under, rundt og over. Tapes godt igjen, og skal ikke være høyere enn en meter. Det er litt forskjell fra kommune til kommune.
Håper vi kan bruke de gamle takstolene, som i vertfall ser bra ut så langt det går an å se noe nå før vi begynner å rive.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *