Maling av tømmer

#Reklamegjøco-IMG_2198Slik ser veggen ut før jeg har begynt å «tulle» med den. Tenk at denne tømmerveggen har vært gjemt bak veggplater og kjøkkeninnredning… Nå er den tiden heldigvis over, og den skal atter en gang bli vakker!

gjøco-IMG_2211Etter å ha trukket ut ca 162 spiker i alle mulige størrelser… Pusset, slipt bittelitt, pusset litt til, vasket – og vasket igjen – ser den slik ut!

Gjøco sperregrunn er helt perfekt til å grunne tømmer med! Den er så fin å jobbe med, og sperregrunn er det du skal bruke hvis det er mulighet for gjennomslag av kvist, sot, tobakk – eller i dette tilfellet tjære – eller noe som ligner..? Den lukter nesten ikke heller, tørker fort, og gir en kjempefin overflate for å jobbe videre med. Den er faktisk støvtørr etter 1 time, og overmalbar etter 4!! – Og penselen kan vaskes i vann!! 😀
IMG_2208Over ser du hvordan det ble etter ett strøk. Øverst oppe i høyre hjørne ser du at tjæren(?) trenger seg igjennom det er helt naturlig etter bare ett lag. Der det er fare for gjennomslag av kvist, eller missfarget underlag som her, bruker man minst to lag.
gjøco-IMG_2212Her har jeg tatt på to lag, og litt vanskelig å se på bildet pga skygger og sånt, men veggen er strålende hvit – og higer etter å få behandling med både litt sparkel og akryl..!! Før den skal males i sin nye farge. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *