Kjøkkentegninger mellom 150 år gamle tømmervegger

kjokken1 Plankefrue Tanken er at vi skal ha kjøkken i den nye delen på huset. Vi er kjøkken – eller tv-stue folk – så å ha stue på det beste stedet – som vi sjelden kommer til å bruke, blir for oss litt merkelig.

– Men samtidig hadde det vært fint å ha kjøkken i den delen som er planlagt som den venstre stua med tanke på helheten til huset. Da kommer gjester inn i stua fra gangen, og vi kommer inn av «vaskeromsinngangen» og inn til kjøkkenet.

Til venstre på tegningen får vi en fantastisk utsikt, også derfor vi gjerne vil ha dobbelt terrassedør med glass hele veien – og et vindu på hver side – for å nyte den fantastiske utsikten ut mot Hustadvika.

kjokken11 PlankefrueVil jo veldig gjerne ha plass til et gedigent rustikk spisebord.. Men samtidig kan det ikke sperre for kjøkkenet eller at det skal være umulig å komme seg inn og ut av terrassedørene.
kjokken2 PLankefrue En annen skisse vi har sett på.
kjokken22 PlankefrueHer hadde vi fått en fin bardiskløsning hvor jentene kan sitte og spise frokost på hverdagene. Vil nok ikke nødvendigvis ha vannkran på øya – da det blir vanskelig å gjøre endringer på kjøkkenet senere. kjokken3 Plankefrue Her er en tredje løsning. – Her har jeg ikke tegnet med «gamledelen» som også blir en del av kjøkkenrommet, men vi tror dette blir den beste løsningen for oss.
kjokken33 PlankefrueMulig skatollet (som fulgte huset) fra 1863 skal få plass i hjørnet øverst til venstre, eller om vi tar benken hele veien – eller om vi lager en liten kosekrok der – eller om Maiken skal få sin lille kjøkkenkrok der.. 🙂 Mange muligheter! kjokken4 PlankefrueFor å være sikker har jeg også skissert kjøkken i den «venstre stua». kjokken44 PlankefrueHer snudd på hodet i forhold til tegningen over. Tror muligens dette blir trangt – og uansett ikke plass til mitt laaange rustikke spisebord noe sted uten at vi må klatre over det..

Om vi er sikre på hvordan det blir? – Neida, langt ifra!! 😀

Vi skal nok tegne litt mer på kjøkkenet for å finne den beste løsningen for oss og for huset.
(Men jeg skal røpe en hemmelighet.. – Vi har funnet ut HVILKET kjøkken vi vil ha!!) 😉

2 kommentarer om “Kjøkkentegninger mellom 150 år gamle tømmervegger

  1. Hei Plankefrue 🙂 Så artig å finne bloggen din – ramla innom da jeg skulle google gode råd for rengjøring av fraukjeller… Jeg kjenner meg veldig igjen på bildene av alt stæsjet dere har på gården, og jeg vet dere har en stor jobb foran dere. Vi har holdt på med rydding og utbedringer på gården i 15 år, og ennå gjenstår masse. Lykke til, og stå på – det er ei mening med det dere gjør 🙂
    Klem, Helga Sjefspotet

    1. Så herlig Helga Sjefspotet! 😀 Rengjøring av fraukjeller hørtes ikke spesielt morsomt ut… Gleder meg til å besøke bloggen din etterpå! 😉 Tusen takk for lykkeønskninger, og klem tilbake til deg. Lag en fin dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *