Slektstreet til veien vår..

eufemeVi fikk veinavn her for en månedstid siden, John Brandts veg.. Nysgjerrigheten lenge leve, så dette måtte jo undersøkes!

John Brandt (alias Jonny Johnsen Brant alias John Rubbertsen Brandt alias John Brand Storholm) ble født i Skottland i 1727.  Han giftet seg i 1769 med Ingeborg Steffensdatter Farstadberg med kongebrev «hiemme i huuset» 21. november. Det vil vel si at hun da ikke var myndig enda, etter det jeg kan finne var hun 17 år når hun giftet seg. Han har vært gift tidligere, men det har jeg ikke helt funnet ut av enda. Jeg finner bare at enkemannen John Brand Storholm giftet seg med Ingeborg etc. Må grave litt mer..

John og Ingeborg fikk 6 barn står det, men det er strengt tatt 8 som visstnok skal stå i kirkeboken:  Eufeme, John, Robert, Barbro, Joen, Isabella, Johan og Ingebor.

Eldstedatteren Eufeme giftet seg og fikk sønnen Jakob Olsen Brevik.
jakobJohn Brandt flyttet først fra Skottland til Kristiansund, og senere til Storholmen. Han eide det meste av jorda rundt om i dette området, og skal visstnok ha drevet med poteter.
robert
robert robertsen

 

Det står at han døde i 1789, 75 år gammel. Det står også at skiftet ble holdt i Breivika, dit han da hadde flyttet – hvilket hus??? – Vi bor også i Breivika, men huset vårt ble ikke bygd før i 1862..

Det står også hvordan fordelingen av jorden til barna hans skulle deles, og både døtrene og sønnene hans fikk sitt – selv om da døtrene ser ut til at de fikk halvparten av det sønnnene fikk..

Det må nok graves litt videre på dette her.. 🙂

2 kommentarer om “Slektstreet til veien vår..

 1. Hei Stina

  Det står skrevet noe I gammelt fra fræna om John Brant , som kom fra skottland , han er også bestefar til min bestefar Peder Gundersen , så det blir tip.tip eller noe
  Det er nok mange grener her , artig å se at denne veien har blitt oppkallet etter han 😉

  Mvh
  Arvid Gundersen

  1. Hei Arvid, så morsomt! Da skal jeg ta en titt i gammelt fra Fræna, og se om jeg finner hva som står. 🙂 Selv om det er mange grener som kommer fra John Brandt, så er du den første i slekten jeg har vært i kontakt med. 🙂 Mvh Stina

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *