Gamle menn på veggen der…

Gammelt bilde hos PLankefrueDette fantastiske bildet fra 1921 hang igjen på veggen når vi tok over huset!
DSC_0015Bak på bildet kan vi lese (er litt vanskelig å lese håndskriften, så det er ikke alt som er like enkelt å tyde….) Jeg ber på forhånd om tilgivelse for å ikke gjengi navnene riktig. Kanskje noen av dere som kjenner til noen av dem?

«Dette er ett bilete av de første arbeidslag som beginte på Sjulisveien i gamle Hustad i 1921.

1. Frå venstre nederst Edevart Rødal, Hans Ekren, Peder Hostahaug, (usikker) Tverfjell, Rasmus Hafte

2. (Usikker) Andreas Hostad, Peder (usikker) Hostad, Andreas Vaseng, Olai Tverfjell, Jonas Hostad, Bernhart Rødal, Birger Tornes, Ingvald Rødal

3. Rudolf Rødal, Andreas Ekrem(?) Hostad, Ludvik Hostad, Hans Kolmannskog, Steffen (usikker) Rødal »

Er nok mulig at dette skal få lov til å stå hos det lokale Sogelaget (Selvsagt har vi museum på Farstad!), vil tro det er mange som kan ha glede av å se dette bildet. 🙂

4 kommentarer om “Gamle menn på veggen der…

 1. Ja, dette er navnet på de som var med å bygge sjurliveien.
  Bildet er registrert i fotosamlinga til Fræna Kommune.
  Jeg tror ikke Hustad Sogelag har bildet.

  MVH
  Henry S Farstad
  Formann
  Hustad Sogelag

 2. De som er usikre er trolig:
  1) Eirik Tverfjell
  2) Iver Andreas Hostad, og en som hete Peder Elbrigtsen Hostad
  3) Andreas Ekren og til slutt Steffen Iversøn Rødal

  Trolig er det disse navnene du mangler.

  MVH
  Henry S Farstad

  1. Så flott!! Tusen takk!! Skal se om jeg tar meg en tur bort til Tusenborg på torsdag og tar med meg bildet. Når er det åpent der?

 3. Vi skal ordne med Julebord på Fredag og vi skal møtes for å planlegge og ordne til på torsdag fra kl. 19.00. Det er en flott side du har og jeg liker veldig godtt at du ser de «skatter» som ligger igjen på gården. Gleder oss at dere tar vare på historien på den måten. Flott restaurering av stabburet også og sikkert lurt å ta det først før en begynner på de store prosjektene. Ta deg/dere en tur innom og vi trenger flere interesserte i bygda vår, Velkommen hjem skal du også være.
  Litt til brevet du har fått med Henry «Jælå» kan i alle fall bekrefte at gården du/din far kommer fra er gamlere en 1862. Jonny Brant som startet der i Brevika og som dere sikkert stammer ned fra var der tidlig på 1700 tallet. Det var han som brakte poteten til bygda og for sitt arbeide med dyrking og mer fikk han en hedersmedalje fra det Kongelige Danske Landbruksdepartement – vi lå under Danmark på den tiden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *