Heia Molde Sykehus!

oktober kreftsaken
Våknet mandagsmorgen med ca. 1748 ekle kryp i magen – i vertfall kjentes det slik ut. Jeg skulle på min aller første mammografi…

Ikke fordi jeg hadde mistanke om at det kan være noe, og ikke er jeg «gammel nok», men jeg har brystkreft i familien og for min del var det på tide å ta en sjekk.

– Det er oktober, og også Plankefrue retter fokus mot kreftsaken!

Hvorfor får man høre bare negativt om mammografi? Jeg har hørt at puppene blir klemt helt flat i en maskin, og at det gjør skrekkelig vondt.. – Så ja – jeg gruet meg! I tillegg selvsagt til redselen om at de faktisk skulle finne noe som ikke skulle være der.

Kl. 17.28 sa jeg fra i skranken på Molde Sykehus at jeg hadde kommet (time 17.50), ble møtt av en blid dame som fortalte at jeg kunne velge mellom å betale (tror det var 269,- kroner) med en gang, eller få faktura. Jeg betalte og ble henvist til et venterom innerst i gangen.

Har jo vært på undersøkelser av ymse slag og er vant med at ting tar tid, i tillegg til at jeg var tidlig ute. Jeg hadde derfor kjøpt med meg en bok jeg tenkte jeg kunne fordrive tiden med: Et helt halvt liv. Jeg hadde akkurat rukket og lese den første siden da en hyggelig dame ropte opp navnet mitt.

Kom inn, fikk beskjed om å kle av meg oventil og gikk inn til den hvite og rosa(!!) mammografi maskinen og til to blide damer. Effektive, veldig hyggelige og profesjonelle!! Det gikk så veldig fint, ikke skrekkelig vondt i det hele tatt – ikke behagelig, men absolutt ingenting å grue seg til!! Det var over på et blunk, eller det vil si fire blunk/bilder.

Så ut på gangen for å vente på legen, for jeg skulle få svar med en gang. – Da rakk jeg to sider til i min nye bok, før legen ropte meg inn.

Nok en gang en blid og hyggelig dame som møtte meg der. Jeg måtte igjennom en ultralydundersøkelse, da det er vanskelig å få enstydende mammografibilder siden jeg er så ung.

Alt i orden også der, så da ble jeg sendt ut mange kilo lettere, og var på vei hjem kl. 17.50. Heia Molde Sykehus for hyggelige ansatte som åpenbart trives med det de gjør!! 🙂

Hvordan du selv kan sjekke brystene dine finner du her!

Støtt kreftsaken!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *