Beis vs maling

Dette innlegget inneholder reklame for Gjøco sine gode interiørprodukter!! #rReklame #Gjøco
tommervegg-IMG_1841Nå skal tømmerveggene til pers! I vertfall noen av dem. Jeg prøver meg forsiktig fram med hva som blir finest. De verste veggene som har blitt hugd i filler for 150 år siden blir platelagt. Tross mott og noen store hakk, klarer vi å ta vare på endel av veggene i andre etasje.

Over ser du vindusveggen til Maiken. Den har blitt kostet, pusset, kostet, vasket, og påført ett strøk med hvitkalket interiørbeis.
borebiller-IMG_1845Og så var det motthullene da.. Eller borebiller om du vil.. Det er mye noen steder, og mindre andre – men de er jo ikke så veldig pene, og jeg vil gjerne dekke de til. Jeg prøver meg fram med mange ting, men her er det One Fill, hvis jeg ikke husker helt feil.
tommervegg-IMG_1846Slik ser veggen ut, etter at motthullene har fått lik behandling (by hand), alle sammen…!
tommervegg-IMG_1855Og slik ser det ut etter enda et strøk med interiørbeis.

interiorbeis-IMG_1978Og slik ser det ut etter 3 strøk med interiørbeis. Begynner å nærme meg et resultat jeg er fornøyd med nå. Den skal få stå litt slik, og så skal jeg tenke på om den skal få et strøk til eller om dette er bra. 🙂

tommervegg-IMG_1838Så var det Malin sin ene vegg som står for tur! Den har blitt kostet, stålbørstet, skrapet for den verste mosen, kostet igjen og vasket. Så er det påført et strøk med Gjøco sperregrunn. Den er det kvistlakk i, så da trenger vi ikke bekymre oss over at det «blør» igjennom. Selv om dette har stått bokstavlig talt, i flere hundre år, så er det ingen garanti for at det ikke gjør det. 
tommervegg-IMG_1847Jeg liker å grunne først, og så er det tetting av hull og sprekker. Mye enklere å se hvor det er. Her er det ikke så mye motthull, men en del større sprekker. Her kombinerer jeg både det ene og det andre ut ifra hvor store sprekkene er, og det er ingen garantier her for at de ikke vil sprekke opp igjen når de er så store. En fugemasse som er elastisk, dvs. har endel bevegelse i seg er et must! Selv er jeg en stor fan av Marin & Teknik!

Jeg har også brukt Gjøco sin sparkelmasse. Pass bare på at det får nok tid til å herde! Hos meg er det ganske dypt og tykt, så da trenger det mer tid – og du må ta det i flere omganger. Ingen vits i å ha det travelt her, da får du også et resultat deretter!

PS. Visste du forresten at sparkelmassen skal «bakes»? Du må passe på å bearbeide den nok på forhånd, slik at det ikke er igjen noen luftbobler i massen når du legger den i tynne lag på veggen din! 🙂 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *