Vil ha mindre kuler – vi flytter døra!

Rett innenfor stabbursdøra går det en bjelke i taket. Den er akkurat i passe høyde til at Richard stanger i den sånn ca hver gang han går inn i Stabburet – og for så vidt de fleste gangene han går ut også..

Hva vi gjør med det? Jo – vi bygger ny dørkarm og flytter den gamle døra!

Nakent stabbur Stabburet vårt fra 1864. Stabbursdør Døra vil vi gjerne beholde, og den er i ganske god stand – og den skal være fra byggeåret! Vi har også den opprinnelige nøkkelen til låsen. Dørkarm til stabburet Dørkarmen og dørstokken til stabburet er godt brukt, og etter 150 år moden for utskifting. Dørkarm til stabbur Tar bilder fra alle kanter, så det er lettere å vite hvordan den nye skal sitte.
Før flytting av karmStraks ute! Stabburets gamle dørkarmOg der var den, mer eller mindre i ett stykke faktisk! Da er det bare å begynne å lage ny.. Dørkarmen skal bli ny
Den ganmle karmen
Bruker impregnerte bord til å lage ny dørkarm til den gamle døra. Måler ut i fra den gamle, og snekrer den sammen. Faktisk enklere enn jeg trodde. Stabbursdøra er flyttetLitt knot å få den på plass – og døra til å gå opp og igjen. Nevnte jeg at det stabburet ikke akkurat var i vater..

Se så fint det ble! Og nå slipper forhåpentligvis Richard flere kuler i hodet – i vertfall fra den bjelken.. Stabbursdøra innenfraOg stabburet fra innsiden! Ganske grei utsikt til Stemshesten fra Stabburet også..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *