Malins knæsje rom

..er overskriften i artikkelen som står i dagens Romsdals Budstikke.

avisa april

Rigmor Sjaastad Hagen ringte meg i forrige uke, og lurte på hvordan fremdriften var og om hun kunne få lage en oppfølgingssak om oss i lokalavisen. Det er jo bare hyggelig, hun laget en sak om oss i mars og morsomt at de vil følge oss videre.

I teksten står det:

«Familien Storvand på Farstad totalrenoverer et 150 år gammelt hus. Tømmerveggene har nok aldri vært oransje – før nå! 

Farstad: I mars presenterte vi Stina, Richard, Malin (11) og Maiken (3) Storvand som i fjor kjøpte et småbruk på Farstad usett. De flyttet dit i fjor sommer og startet en totalrenovering av det gamle huset. Nå har familien flyttet til Hustadvika Gjestegård. Der sover de. Resten av fritida bruker de på huset på Farstad.

– Vi er her hver kveld og helg, sier Stina, og kikker seg rundt i det nye 40 kvadratmeter store tilbygget over to etasjer som er satt opp siden sist vi var på besøk.

Duften av oppussing.
Det er den store «blåsbortdagen» når Romsdals Budstikke titter innom igjen. Det blafrer i vindsperrene som er festet foran det som skal bli store panoramavinduer med utsikt mot HUstadvika. Lukta av sagflis og lyden av sirkelsaga som kapper materiale fyller huset.

Bare skjelettet igjen. 
Tilbygget er ikke det eneste familien og snekkerne fra Bygg Assistanse har jobbet med siden vi var innom sist. Bordkledningen på kortsidene og vestsida av huset er borte. Nå er det lektet, og rettet opp på nytt. De har isolert, lagt asfaltplater og vindsperrer. Hele førsteetasje, minus et oppholdsrom og badet er revet reint. Golvet er fjernet. – De gravde seg ned 60 cm under daværende golv og fraktet ut tre traktorlass med stein og jord før de la isopor, støpte betong og la lekter, isolasjon og sponplategulv oppå, sier Stina.

Stål. 
I taket er det både tre- og stålbjelker, for å stabilisere det 150 år gamle huset. Den tidligere stua er gjort om til kjøkken, med verdens breieste vinduskarm.
– Der kan jeg sitte med keffen min, og se på utsikten. Tidligere skulle man ikke se havet, så i dette rommet var det ikke vinduer, men det må vi jo ha, sier Stina.»

Tekst: Rigmor Sjaastad Hagen

Har du lyst å lese resten av artikkelen…? – Da må du stikke innom bloggen min igjen i morgen! 🙂 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Blogglisten hits