Lokalkjendiser nok en gang!

IMG_5192 2

I går kom denne artikkelen på trykk i Romsdals Budstikke. De har fulgt oss helt siden vi starta, og dette er den 4. artikkelen i avisa med masse bilder fra oppussingsprosjektet – vårt drømmehjem! <3

Tekst og bilder i avisa av Rigmor Sjaastad Hagen; tusen takk for koselige besøk Rigmor, for flotte bilder og hyggelige ord. 🙂

plankefrue-oppussing-IMG_5198

Dette familiebildet ble tatt denne gangen. Det er så utrolig morsomt å se de tidligere bildene:

plankefrue-IMG_3150
Gangen før (i juni) så det nemlig slik ut. – Så mangler jeg et familiebilde foran huset gangen før det. Men her er det aller første Rigmor tok av oss i februar…!! plankefrue-Farstad6

Her er teksten:

«Familien Storvand på Farstad er snart ferdig med totalrenoveringen av et 150 år gammelt hus. Malin (12) skulle gjerne sett at huset var limegrønt. Men ellers er det bra.

Farstad: I fjor kjøpte familien Storvand, bestående av Stina og Richard, samt døtrene Malin (12) og Maiken (3,5), et 150 år gammelt hus på Farstad – usett. I februar i år startet en oppussingsmaraton som Romsdals Budstikke har fått lov til å følge, steg for steg. Vi har vært på besøk når familien har stått til knes i maling. De har revet vegger og tak. De har skrittet over plankehauger, hamret, skrudd og lagt ned minst 1500 timer egeninnsats gjennom vinter, vår og sommer. Alt for at det gamle nordmørslånet skal beholde sin sjarm, men ende opp i en ny moderne innpakning.

Ferdig innredet. Når vi stikker innom en finværsettermiddag i midten av september er det noe helt uvanlig som møter oss. Stina kommer ikke ut i arbeidsklær, bærende på et malingsspann, med sparkel på nesetippen.
– Du rydder før vi kommer?
– He he, ja det har vel ikke skjedd før, smiler Stina Storvand.
Grunnen er sjølvsagt at familien endelig har flyttet skikkelig inn i rommene de har sparklet, malt, tapetsert, golvbelagt og renovert. Det er rett og slett ferdig og innredet!

– Ny giv. Skoene må for første gang av når vi stiger inn.
– Det mangler noen lister og litt fuging før vi er helt ferdig med rommene, sier Stina.
– Listene blir vel ikke stående lent mot en vegg i årevis?
– Absolutt ikke! Vi er flinke til å avslutte alle prosjekter før vi begynner på et nytt. Det er jo en så deilig følelse når vi er ferdig med et rom. Det gir ny giv til neste rom, sier Stina.
– For noen, ja.
– Haha. Ja, sier Stina.

Innslag av gammelhuset. Det mangler bare to rom. De skal Stina og Richard gyve løs på snart. Her gjelder ikke uttrykket «Arbeidslyst, kom treng deg på, her skal du motstand finne.»! TV-stua, og et bad, som skal gjøres om til bad og gang, står for tur.

Huset har gjennomgått total renovering, men beholdt mange element av det gamle, blant annet tømmerverket og dragere. Den spesiallagde bordkledningen er hvitmalt. I tillegg har Bygg Assistanse blant annet sørget for et 20 kvadratmeter stort påbygg over to etasjer og nytt inngangsparti. I påbygget er hovedsoverommet og spisestua.
-Det blir mer helhetlig når huset ikke lenger var så langt og smalt, sier Stina.»

 

Nå er det nattatid for minsteprinsessa, så da kan du få se flere bilder og lese resten av Rigmors artikkel i bloggen min på søndag. 🙂

En kommentar om “Lokalkjendiser nok en gang!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *