Kanskje kommer Nina – Værmelding kl. 10

«verbilde hos plankefrue

Orkan

Meteorologisk institutt varsler om en stormfull lørdag ettermiddag og kveld på store deler av Vestlandet. Mest rammet blir Sogn og Fjordane, Hordaland og Møre og Romsdal.»

Kilde: www.vg.no

Bildet over er et utsnitt av hvordan vinden er akkurat nå. Slik jeg ser kartet – er vi rett til høyre for stormsenteret.

Også var det Yr da… På hav og kystvarselet kan vi se dette varselet i dag kl 09:45: 
yr hos plankefrue
Og så leser vi følgende på ekstremvarselet deres:

«Møre og Romsdal

De siste prognosene og observasjoner viser at vinden ikke kommer over sterk kuling i Møre og Romsdal og ekstremværet kanseleres for dette fylke.

Beskrivelse av værsituasjonen:

Stormsenteret ligger nå ved Shetland og kommer inn mot kysten av Sogn i ettermiddag. Det ventes da å dele seg i to, der en del kommer utenfor Møre og Romsdal i kveld. Mens den andre delen flytter seg til sørlige Østlandet. Den sterkeste vinden er sør og vest for dette siste lavtrykket.»

Kilde: www.yr.no

Først så sier dem at ekstremvarselet kanseleres, og neste avsnitt skriver de at stormsenterert deler seg i kveld, og en del kommer til å ligge utenfor Møre & Romsdal i kveld..

Ja, ja – ikke lett å være metrolog i slike stunder – helgardering er en fin ting.. Her akkurat nå er det i vertfall litt regn og litt vind – helt normalt. Vi tar det som det kommer.

Ser ut til at det verste skal treffe Hordaland og Sogn og Fjordane – håper dere holder dere inne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *