John Brandt fra Skottland

Her har det aldri vært veiadresser. «Adressen» har egentlig vært gårdnummer og bruksnummer, men hvem i all verden husker det – og i vertfall tenker på det i en krisesituasjon. Nei – jeg er veldig fornøyd med at vi har fått veinavn og nummer til huset vårt.

blogg-herborvi
Litt overrasket ble jeg over at veien nå heter John Brandts veg – han hadde jeg ikke hørt om, og var helt ukjent for meg. Og ble minst like overrasket over husnummeret.. Hadde kanskje ventet nummer 2 eller 3, med tanke på husene rundt her, men vi fikk 48.. Og nærmeste nabo fikk 63 eller noe sånt – dette skjønner jeg ikke helt hvordan kommunen har fått til. Sikkert (forhåpentligvis) noe logisk i det et sted. 🙂

Veinavnet var det jeg spurte Henry om – og da fikk jeg beskjed om å søke opp John Brandt, Hustad på Nordmøre – og det gjorde jeg jo!

Johnny (John) Johnsen Brandt født 1727 i Skottland. Han flyttet til Kristiansund først, og så til Storholmen – rett på andre siden av vika her, og giftet seg der med Ingeborg Steffansdotter Brant.

Fortsettelse følger…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *