Hvordan man isolerer et vindu..

IMG_1758Man trenger en rull lerretstape – eller to.. Dette vinduet her er det originale som har vært på huset siden 1862 (så vidt jeg vet). Enkeltglass selvsagt, da de var mindre frossne før i tiden..

DSC_0003En rull byggplast som man får tak i på den lokale byggevarebutikken. Jeg tok den ekstra tykke sorten..

DSC_0004Og så er det faktisk bare å sette i gang!
Et lite tips – ikke prøv å gjøre dette vakkert – det er klin umulig..!

DSC_0005Etter man har plastet og tapet en runde, og finner ut at man forsatt merker kulden godt utenfor – og ser plasten bule innover når det blåser.. – Ja da finner man frem Glavaen!

I dette tilfellet har jeg brukt 5 cm, da det holder til vanlig vindusisolering.. Ikke så veldig lett å se ut, men greit at det er litt lunk inni huset.. Og selvsagt et lag til med tape og plast!

(Heldigvis er ikke alle vinduene originale, men vi har måttet gjøre dette med syv vinduer så langt.)
IMG_1755Og så var det døra da.. Til og med på bildet så kan du se rett ut, det tror jeg ikke er helt meningen – døra er faktisk lukket..

Etter nøye vurdering – for det er jo ganske praktisk å kunne føne håret i gangen uten føner..  – kom vi frem til at her måtte det også gjøres noe før vinterkulda kommer..

IMG_1756Svaret er tetningslister. MYE tetningslister, i og med at døra ikke passer til karmen.. Et lite tips er her å rengjøre stedet hvor listene skal settes før montering – hvis ikke løsner de på et blunk og dunker deg i hodet på vei inn eller ut – hver gang.. – Eller hvis listene ikke er helt nye kan man også oppleve den samme effekten.

På en slik enkel dør kan du regne med at det går med ca. 12 meter første gangen du gjør det, i og med at det må festes både på døra og karmen – og så ca 8 meter til når du må gjøre det på nytt der det har løsnet…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *